החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
לציפוי
אופן ההכנה
1
שמים קמח, סוכר, אבקת חלב, שמרית, מים, שמן ומלח במיקסר עם וו לישה ומערבלים כ-8 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק גמיש.
2
מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות להכפלת הנפח.
3
מחלקים את הבצק ל-8 כדורים במשקל של כ-120 גרם כל אחד. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 18 ס"מ ועובי כ-½1 ס”מ. קורצים במרכז חור בקוטר 3 ס"מ, כך שמתקבל מעין בייגלה מאוד רחב ושטוח.
4
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
5
מפזרים כמות גדולה של שומשום על נייר אפייה. מברישים את הפיתות בצד אחד בביצה וטובלים את הצד המרוח בשומשום, כך שיצופה יפה. מניחים בתבנית, כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.
6
אופים 15-12 דקות להזהבה קלה. להשגת מרקם רך במיוחד עוטפים במגבת מיד כשמוציאים מהתנור.
גיוון: מחליפים את השומשום בתערובת זרעים וגרעינים: חמנייה, דלעת, פרג, קצח, פשתן וכד'.