מתכון

פיתה בייגלה מצופה בהמון שומשום

דור ההמשך של הבייגלה הירושלמי עם שינויים ברידוד, טמפרטורת האפייה ובציפוי. למרקם רך עוטפים במגבת בהוצאה מהתנור

23,068 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2020
פיתה-בייגלה מצופה בהמון שומשום של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
פיתה-בייגלה מצופה בהמון שומשום של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לציפוי

אופן ההכנה

1

שמים קמח, סוכר, אבקת חלב, שמרית, מים, שמן ומלח במיקסר עם וו לישה ומערבלים כ-8 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק גמיש.

2

מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות להכפלת הנפח.

3

מחלקים את הבצק ל-8 כדורים במשקל של כ-120 גרם כל אחד. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 18 ס"מ ועובי כ-½1 ס”מ. קורצים במרכז חור בקוטר 3 ס"מ, כך שמתקבל מעין בייגלה מאוד רחב ושטוח.

4

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

5

מפזרים כמות גדולה של שומשום על נייר אפייה. מברישים את הפיתות בצד אחד בביצה וטובלים את הצד המרוח בשומשום, כך שיצופה יפה. מניחים בתבנית, כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.

6

אופים 15-12 דקות להזהבה קלה. להשגת מרקם רך במיוחד עוטפים במגבת מיד כשמוציאים מהתנור.

גיוון: מחליפים את השומשום בתערובת זרעים וגרעינים: חמנייה, דלעת, פרג, קצח, פשתן וכד'.