מתכון

פיתה במחבת

תוך כמה דקות תהיה לכם ערימת פיתות זהובות, חמות והכי טריות שיש

202,227 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פיתה במחבת של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
פיתה במחבת של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

לפיתה שמכינים לבד בבית יש טעם שונה מזו שקונים בסופרמרקט. מכינים אותה מבצק שמרים פשוט ומטגנים אותה במחבת יבשה תוך
כדי הפיכה תכופה, עד שהבצק אוגר חום ומתנפח והדפנות מתנתקות זו מזו ויוצרות את הכיס.

שימו לב הבצק דורש חצי שעה התפחה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים את מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות עד להכפלת הנפח.

2

מוציאים את האוויר מהבצק בטפיחות ומחלקים ל-10 כדורים במשקל 80 גרם כל אחד ומכסים במגבת.

מרדדים

3

על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 4 מ"מ ובקוטר 16-14 ס"מ.

קולים

4

מחממים מחבת יבשה, מניחים בתוכה עיגול בצק והופכים כל חצי דקה עד שהפיתה מתחילה להתנפח, נוצר כיס והיא זהובה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק, עורמים את הפיתות זו על זו ומכסים במגבת.