"במאפייה שלנו אנחנו מקפידים שתמיד יהיה לנו מלאי של הפיתות האלה. הן מאוד פופולריות בזכות המרקם הרך והנימוח שלהן. כאן הכנתי אותן כמעין לחם קופים, עם תוספת פטריות ושמן זית, שמחמיאה מאוד למנה".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
לאפייה
אופן ההכנה
1
לשים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, סוכר, שמרים ומים כ־6 דקות במהירות נמוכה. מגבירים את המהירות, מוסיפים מלח ולשים עוד 3 דקות. מוסיפים שמן זית בהדרגה, תוך כדי לישה, עד שהוא נטמע והבצק חלק ורך.
2
מחלקים את הבצק ל־25 חתיכות במשקל 70 גרם האחת, מכדררים ומכסים במגבת לרבע שעה.
3
מרדדים את כדורי הבצק ליריעות עגולות בעובי כשני מ"מ. מברישים בנדיבות בשמן זית ומקפלים לשניים, מברישים שוב בשמן זית ומקפלים פעם נוספת, ליצירת כיס בצורת רבע עיגול.
4
מסדרים את המשולשים בצפיפות על מגש, מפזרים מעל פטריות, יוצקים את יתר שמן הזית ובוזקים מלח. משאירים בצד למנוחה של 40 דקות.
5
מחממים תנור ל־220 מעלות.
6
אופים את הפיתות כרבע שעה להשחמה יפה.