החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים חצי מכמות שמן הזית בקערת מיקסר, מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים עם וו לישה במהירות איטית כ־5 דקות לבצק רך ואחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה של כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ־40 גרם האחד. מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בקוטר כ־12 ס"מ על משטח מקומח בנדיבות.
3
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת על להבה גבוהה וצורבים את הפיתות דקה או שתיים מכל צד או עד להשחמה. מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת, מכסים את הפיתות המוכנות במגבת עד ההגשה.