מתכון

פיתות טלה

אנחנו מכינים את הפיתות בטוסטר, אבל אפשר גם במחבת

4,277 בשלנים התעניינו במתכון זה
פיתה טלה. צילום: shutterstock
פיתה טלה. צילום: shutterstock

הפיתה הזאת נולדה בטיול משפחות בצפון הארץ. ביום האחרון לטיול האוכל כמעט אזל — נותרו רק כמה קבבים ופיתות, 3-2 עגבניות ובצל. כדי שהקבבים יספיקו לכולם שיטחנו אותם בפיתות, הוספנו קצת טחינה וצלינו. כשחזרנו הביתה הילדים ביקשו שידור חוזר והפיתות-קבב הפכו לבנות בית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת הבשר

להרכבה

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים טוסטר פְּרֶס לחום נמוך.

2

מערבבים יחד את כל חומרי הקבב. משטחים כף גדושה מהתערובת על הצד הפנימי של כל חצי פיתה ומוסיפים כף טחינה. מברישים את הצד החיצוני של הפיתה במעט שמן זית.

3

צולים את הפיתות בטוסטר כ- 10 דקות או עד שהן פריכות והבשר עשוי.

4

אם מכינים במחבת מלהיטים את המחבת, מוסיפים כף שמן זית ומנמיכים ללהבה נמוכה. צולים את הפיתות 4-3 דקות מכל צד עד שהן פריכות והבשר עשוי.

5

מגישים לצד טחינה וסלסת עגבניות.