הפיתה הזאת נולדה בטיול משפחות בצפון הארץ. ביום האחרון לטיול האוכל כמעט אזל — נותרו רק כמה קבבים ופיתות, 3-2 עגבניות ובצל. כדי שהקבבים יספיקו לכולם שיטחנו אותם בפיתות, הוספנו קצת טחינה וצלינו. כשחזרנו הביתה הילדים ביקשו שידור חוזר והפיתות-קבב הפכו לבנות בית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתערובת הבשר
להרכבה
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים טוסטר פְּרֶס לחום נמוך.
2
מערבבים יחד את כל חומרי הקבב. משטחים כף גדושה מהתערובת על הצד הפנימי של כל חצי פיתה ומוסיפים כף טחינה. מברישים את הצד החיצוני של הפיתה במעט שמן זית.
3
צולים את הפיתות בטוסטר כ- 10 דקות או עד שהן פריכות והבשר עשוי.
4
אם מכינים במחבת מלהיטים את המחבת, מוסיפים כף שמן זית ומנמיכים ללהבה נמוכה. צולים את הפיתות 4-3 דקות מכל צד עד שהן פריכות והבשר עשוי.
5
מגישים לצד טחינה וסלסת עגבניות.