את הפיתות האלה אפשר להכין על המחבת בבית. אם אין לכם זעתר טרי, אפשר להשתמש בזעתר יבש או אורגנו טרי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למטבל טחינה יוגורט
אופן ההכנה
1
מערבבים בקערה את כל המרכיבים בקערה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך, אך לא דביק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מעט קמח.
2
מקמחים משטח עבודה. יוצרים מהבצק כדורים ומשטחים אותם לפיתות בעובי של כ־1/2 ס"מ בעזרת מערוך או בידיים.
3
מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות ללא שמן, ומטגנים את הפיתות כ־2 דקות מכל צד.
מכינים טחינה־יוגורט
4
טורפים יחד את כל החומרים לקבלת תערובת חלקה. אם הטחינה סמיכה מדי, אפשר להוסיף מעט מים קרים.
ערכים תזונתיים לפיתה:
חלבון כ־7־9 גרם
פחמימות כ־22־29 גרם
שומנים כ־1־2 גרם
ערכים תזונתיים למטבל כולו:
חלבון כ־27 גרם
פחמימות כ־8 גרם
שומנים כ־21 גרם