החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם וניל
לקרמל
לשקדים מסוכרים
אופן ההכנה
מכינים את הקרם
1
מערבבים היטב את מרכיבי הקרם בקערה. טוחנים את התערובת עם בלנדר מוט ומסננים.
מכינים את הקרמל
2
מניחים את הסוכר בשכבה אחידה במחבת רחבה. ממסים את הסוכר על אש בינונית־גבוהה 6־8 דקות תוך כדי הנעת המחבת בתנועות מעגליות עד לקבלת קרמל נוזלי בצבע ענברי עמוק.
3
מניחים 11 תבניות מאפינס מאלומיניום או צלוחיות חסינות חום בתוך תבנית אפייה גדולה ועמוקה. מחממים תנור ל־140 מעלות.
4
יוצקים כף קרמל לכל תבנית מאפינס ומניחים לקרמל להתגבש כ־10 דקות. יוצקים מעל הקרמל קרם עד לקצה.
5
ממלאים את תבנית האפייה במים שיגיעו למחצית מגובה תבניות האלומיניום ואופים כ־25 דקות עד שהקרם יציב לגמרי. מסובבים את התבנית במהלך האפייה.
6
מוציאים מהתנור ומצננים בתוך המים. מעבירים את תבניות האלומיניום למקרר ל־4 שעות לפחות עד שהקרם מתייצב.
מכינים שקדים מסוכרים
7
מחממים תנור ל־170 מעלות. מניחים שקדים וסוכר בתבנית מרופדת בנייר אפייה. שופכים חמאה מומסת ומערבבים עד שהשקדים עטופים בחמאה וסוכר. קולים כ־10 דקות להשחמה. מצננים ומאחסנים בטמפרטורת החדר עד לשימוש.
8
מחדירים סכין לדפנות תבניות המאפינס, הופכים את התבניות אחת אחת על צלחות הגשה ומשחררים את הקרם בעדינות מהתבנית. מעט קרמל נוזלי יישפך על הצלחת. לפני ההגשה מפזרים שקדים מסוכרים.