מתכון

פלאן עם שקדים מסוכרים

את הפלאן אפשר להגיש כמו שהוא, ואפשר לשדך תוספות חגיגיות. כאן בחרתי בשקדים מסוכרים שמוסיפים לו מרקם פריך

1,534 בשלנים התעניינו במתכון זה
פלאן עם שקדים מסוכרים של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
פלאן עם שקדים מסוכרים של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם וניל

לקרמל

לשקדים מסוכרים

אופן ההכנה

מכינים את הקרם

1

מערבבים היטב את מרכיבי הקרם בקערה. טוחנים את התערובת עם בלנדר מוט ומסננים.

מכינים את הקרמל

2

מניחים את הסוכר בשכבה אחידה במחבת רחבה. ממסים את הסוכר על אש בינונית־גבוהה 6־8 דקות תוך כדי הנעת המחבת בתנועות מעגליות עד לקבלת קרמל נוזלי בצבע ענברי עמוק.

3

מניחים 11 תבניות מאפינס מאלומיניום או צלוחיות חסינות חום בתוך תבנית אפייה גדולה ועמוקה. מחממים תנור ל־140 מעלות.

4

יוצקים כף קרמל לכל תבנית מאפינס ומניחים לקרמל להתגבש כ־10 דקות. יוצקים מעל הקרמל קרם עד לקצה.

5

ממלאים את תבנית האפייה במים שיגיעו למחצית מגובה תבניות האלומיניום ואופים כ־25 דקות עד שהקרם יציב לגמרי. מסובבים את התבנית במהלך האפייה.

6

מוציאים מהתנור ומצננים בתוך המים. מעבירים את תבניות האלומיניום למקרר ל־4 שעות לפחות עד שהקרם מתייצב.

מכינים שקדים מסוכרים

7

מחממים תנור ל־170 מעלות. מניחים שקדים וסוכר בתבנית מרופדת בנייר אפייה. שופכים חמאה מומסת ומערבבים עד שהשקדים עטופים בחמאה וסוכר. קולים כ־10 דקות להשחמה. מצננים ומאחסנים בטמפרטורת החדר עד לשימוש.

8

מחדירים סכין לדפנות תבניות המאפינס, הופכים את התבניות אחת אחת על צלחות הגשה ומשחררים את הקרם בעדינות מהתבנית. מעט קרמל נוזלי יישפך על הצלחת. לפני ההגשה מפזרים שקדים מסוכרים.