מתכון

פלאן

כשהופכים אותו, רוטב הקרמל נשפך החוצה והשילוב מענג

17,454 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
פלאן. צילום: shutterstock
פלאן. צילום: shutterstock

מגוונים:

לפלאן קוקוס: מחליפים את החלב בחלב קוקוס.

לפלאן תפוז/קינמון/לואיזה: בזמן הרתחת החלב והשמנת, מוסיפים קליפת תפוז מגוררת (אפשר גם מקל קינמון שבור או 2 ענפי לואיזה). משהים בסיר מכוסה 10 דקות ומסננים. אם התערובת מתקררת, מחממים מעט שוב לפני הערבוב עם הביצים.

לפלאן תה הוסיפו שני תיונים של כל חליטת פירות שאתם אוהבים (המלצה שלי: חליטת רימונים).

6 תבניות אישיות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרמל

לפלאן

אופן ההכנה

1

במחבת כבדה מחממים את הסוכר, המים והחמאה על להבה בינונית-גבוהה. לא מערבבים אך מטלטלים את המחבת מדי פעם עד שנוצר קרמל זהוב. מסירים מהאש ומוזגים כף קרמל לכל אחד משישה כלים אישיים חסיני חום. מניחים לקירור.

2

בסיר קטן מביאים לרתיחה עדינה את החלב והשמנת. מכבים את האש ומוסיפים את תמצית הווניל.

3

טורפים יחד במטרפה ידנית את הביצה, החלמון והסוכר. מוסיפים את תערובת החלב והשמנת, במזיגה איטית תוך ערבוב מהיר, כך שהביצים לא יתבשלו מחום החלב. אם נוצרים גושים מסננים את התערובת.

4

מניחים את התבניות האישיות בתוך תבנית גדולה ומחלקים את התערובת ביניהן. מוזגים בעדינות.

5

ממלאים מים בתבנית הגדולה עד למחצית מגובה התבניות האישיות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-40 דקות, עד שמאפי הפלאן מתייצבים. סכין חדה המוחדרת לאחת התבניות צריכה לצאת נקייה. מקררים היטב במקרר כמה שעות.

6

משחררים בעדינות את השוליים והופכים על גבי צלחת.