מתכון

פלפלונים ממולאים בגבינת עיזים

פלפלונים קטנטנים ומתוקים ממולאים במוס גבינה אוורירי מבושם בשום ואורגנו

14,090 בשלנים התעניינו במתכון זה
פלפלונים ממולאים בגבינת עיזים של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
פלפלונים ממולאים בגבינת עיזים של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

פלפלונים קטנטנים ומתוקים ממולאים במוס גבינה אוורירי מבושם בשום ואורגנו. אפשר להכין אותם כמה שעות מראש ולהגיש קרים. הדרך הקלה והאסתטית למלא את הקטנטנים האלה היא בזילוף.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

אופן ההכנה

1

צולים פלפלונים: מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מסדרים פלפלונים בתבנית ומברישים בשמן זית.

3

צולים 10 דקות עד להשחמה. מעבירים לשקית ניילון, סוגרים היטב ומשהים 6-5 דקות. קולפים בזהירות בעזרת ידיים.

4

מכינים מלית: מקציפים מחצית מהשמנת לקצפת יציבה.

5

טוחנים במעבד מזון את חומרי המלית, למעט השמנת המוקצפת, עד לקבלת מחית חלקה. מקפלים פנימה את הקצפת ומעבירים את התערובת לשקית זילוף.

6

ממלאים ומגישים: יוצרים פתח קטן ליד ה"כובע" של כל פלפלון בעזרת סכין קטנה ומזלפים פנימה מלית. שומרים במקרר עד 3 ימים. מגישים קר.