המלית מפתיעה ברעננותה בזכות הצלפים, שמוסיפים לה קלילות מבורכת. צמחונים יכולים להחליף את הבשר הטחון בעוד 3 בצלים קצוצים וב- 2 עגבניות קלופות וקצוצות לקוביות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לרוטב
אופן ההכנה
1
מרתיחים מים בסיר גדול (כמו לפסטה), מוסיפים את האורז ומבשלים 10 דקות (חצי בישול). מסננים במסננת דקה ומניחים בצד.
2
מחממים שמן במחבת ומטגנים בצלים עד שקיפות. מעבירים לקערה, מוסיפים את האורז המבושל ואת שאר חומרי המלית ומערבבים בעדינות.
3
מסירים את הכיפות מהפלפלים ומנקים מגרעינים וגידים לבנים. שומרים את הכיפות. ממלאים את הפלפלים בתערובת המילוי ומעמידים אותם בתבנית משומנת קלות.
4
מחממים תנור ל-180 מעלות.
5
מערבבים את חומרי הרוטב בקערה ויוצקים אל תוך הממולאים ומסביבם. מכסים כל פלפל בכיפה שלו.
6
מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים שעה. מסירים את הרדיד וממשיכים בצלייה 30 דקות נוספות. מדי פעם שואבים נוזלים ויוצקים מעל. מומלץ להגיש ביום המחרת.