כשסבתא שלי היתה מכינה פלפלים ממולאים, היא היתה מבשלת אותם שעות. התוצאה היתה פלפלים סמרטוטיים ומלית בטעם גן עדן. המתכון הבא עוקף את המכשול הזה בערמומיות: לפני המילוי מבשלים את המלית עד אמצע הדרך, וכך לא מוציאים לפלפלים את הנשמה ואת הטעם. לתוספת טעם וצבע הוספתי גם פלפלים למלית עצמה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מכינים את הפלפלים למילוי: חותכים את החלק העליון של הפלפלים, קוצצים אותו (שומרים למלית) ונפטרים מהגרעינים. מעמידים את הפלפלים בתוך סיר שמכיל אותם בנוחות בלי שיתהפכו או יימעכו.
2
מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל כ-3 דקות לריכוך. מוסיפים בשר טחון ומטגנים על להבה בינונית. מפרידים אותו לפירורים בעזרת כף עץ. מוסיפים פריקי ומערבבים היטב. מוסיפים את ראשי הפלפלים שקצצנו ומערבבים.
3
מנמיכים ללהבה נמוכה, מוסיפים בזהירות כוס מים רותחים למחבת ומערבבים. כשהמים מתחילים להתאדות, מוסיפים עוד כוס מים רותחים ומבשלים כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב עד שהמים מתאדים.
4
מכבים את הלהבה, מוסיפים צימוקים, עשבי תיבול, מלח ופלפל ומערבבים. נותנים לתערובת להתקרר מעט, כדי לא לשרוף את האצבעות.
5
ממלאים את הפלפלים בתערובת בלי לדחוס את המלית.
6
מערבבים עגבנייה קצוצה עם כוס מים רותחים ומוזגים בעדינות לסיר - חלק מהתערובת בתוך הפלפלים וחלק בסיר עצמו. מכסים במכסה הדוק, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה.
7
מגישים חם או פושר.