מתכון

פלפלים ממולאים בקינואה ומוצרלה

עזבו אתכם מאורז ובשר טחון. ננסה משהו חדש – מילוי מקינואה למנה בריאה וטעימה אש

6,061 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פלפלים ממולאים בקינואה ומוצרלה של פאולין שובל. צילום: shutterstock
פלפלים ממולאים בקינואה ומוצרלה של פאולין שובל. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

אופן ההכנה

לפלפלים

1

חוצים את הפלפלים, מנקים מהגרעינים וצולים בתנור עם מעט שמן במשך 20 דקות בחום של 220 מעלות. שומרים בצד.

לקינואה

2

שוטפים היטב את הקינואה, מכניסים לסיר ומוסיפים 2 כוסות מים. מבשלים עד רתיחה וברגע שהקינואה מתחילה לספוג את מי הבישול, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות.

לצ'יפס חצילים

3

מטגנים את מקלות החצילים בשמן חם. מוציאים לצלחת עמוקה ומספיגים את עודפי השמן בנייר סופג.

למלית

4

מעבירים את הקינואה המבושלת לקערה ומערבבים עם עשבי התיבול, העגבניות המיובשות, אגוזי המלך ואגוזי הלוז, הצלפים, החומץ, המוצרלה ומעט שמן זית. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

5

ממלאים את הפלפלים במלית, מסדרים על תבנית אפייה ומכניסים אותם ל-10 דקות לתנור בחום של 180 מעלות. מפזרים מעט עלי פטרוזיליה מעל ומגישים.