מתכון

פנקוטה דבש ברוטב אגסים

קינוח אישי, מרשים וחגיגי שתכינו במהירות ובקלות

4,178 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2022
פנקוטה דבש ברוטב אגסים של קונדיטור מורן גיל | צילום: שני בריל, סגנון: מרב סריג
פנקוטה דבש ברוטב אגסים של קונדיטור מורן גיל | צילום: שני בריל, סגנון: מרב סריג

אין לכם זמן להכין לארוחה קינוח ראוי ומפיל מהרגליים? אז עצרו הכול והכינו פנקוטה, הקינוח האישי, המרשים והכה טעים, שהוא אולי הכי קל להכנה שיש – מה שנקרא "קינוח בסיר אחד". הדבש מחליף את הקרמל בתחתית הכוס, ורוטב האגסים מוסיף עוד מרקם וטעם למנה.
>> לכל קינוחי ראש השנה של מורן גיל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב אגסים

לפנקוטה

אופן ההכנה

1

מבשלים את האגסים: מבשלים אגסים עם סוכר, קליפת לימון ומים בסיר מכוסה על להבה נמוכה־בינונית 10-15 דקות, עד שהאגסים מתרככים מעט ומוציאים נוזלים. מסירים מהאש ומקררים במקרר עד השימוש.

2

מכינים את הפנקוטה: מערבבים ג'לטין עם מים בקערית וממתינים 10 דקות עד שהג'לטין יספח את המים.

3

מבשלים את כל מרכיבי הפנקוטה, כולל מסת הג'לטין, בסיר קטן על להבה בינונית כ־10 דקות עד רתיחה. מערבבים כל הזמן את הנוזלים בסיר, כדי ששום דבר לא יישרף, או יידבק לדפנות או לתחתית.

4

יוצקים כף דבש לכל כוס ומוזגים בעדינות את הפנקוטה לכל כוס. מעבירים למקרר לכ־6 שעות או עד שהפנקוטה מתייצבת לחלוטין.

5

יוצקים מעט מרוטב האגסים על הפנקוטה הקרה ומזלפים מעל טיפה דבש.