מאיפה הרעיון? מצאתי אותו בבלוג The Stone Soup, שאני מאוד אוהבת. עורכת הבלוג ג’ולס קלנסי מפרסמת בו מתכונים פשוטים ואיכותיים שמכילים עד 5 רכיבים.
איך זה עובד? מיץ לימון מגבן את השמנת ומפיק את המרקם המבוקש. יוצקים לכוסות הגשה ושומרים בקירור לפחות 6 שעות עד שהקסם מתרחש.
ומה יוצא בסוף? פנקוטה יציבה וקרמית עם טעם טיפה חמצמץ (בגלל הלימון), ובעיני זה דווקא יתרון.
ראו הוזהרתם: את הפנקוטה הזאת אי אפשר להפוך כמו פנקוטה עם ג’לטין, כי היא עלולה להתפרק.
איך שומרים? במקרר מכוסה 4-3 ימים.
8 מנות אישיות בנפח 100 מ"ל
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעיטור והגשה
אופן ההכנה
1
מביאים לרתיחה שמנת וסוכר בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי בעבוע עדין כ-3 דקות. מסירים מהכיריים, מוסיפים מייד מיץ לימון ומערבבים היטב.
2
מוזגים לכלי ההגשה, מצננים מעט ומכסים בניילון נצמד. מעבירים לקירור למשך 6 שעות לפחות ורצוי למשך לילה.
לפני ההגשה
3
מסדרים מעל את אחת התוספות.