מתכון

פנקוטה לימונית

פתרון מושלם למי שנרתע מעבודה עם ג’לטין או שלא אוהב את הטעם

17,307 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
פנקוטה לימונית של חן שוקרון. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
פנקוטה לימונית של חן שוקרון. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

מאיפה הרעיון? מצאתי אותו בבלוג The Stone Soup, שאני מאוד אוהבת. עורכת הבלוג ג’ולס קלנסי מפרסמת בו מתכונים פשוטים ואיכותיים שמכילים עד 5 רכיבים.
איך זה עובד? מיץ לימון מגבן את השמנת ומפיק את המרקם המבוקש. יוצקים לכוסות הגשה ושומרים בקירור לפחות 6 שעות עד שהקסם מתרחש.
ומה יוצא בסוף? פנקוטה יציבה וקרמית עם טעם טיפה חמצמץ (בגלל הלימון), ובעיני זה דווקא יתרון.
ראו הוזהרתם: את הפנקוטה הזאת אי אפשר להפוך כמו פנקוטה עם ג’לטין, כי היא עלולה להתפרק.
איך שומרים? במקרר מכוסה 4-3 ימים.

8 מנות אישיות בנפח 100 מ"ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעיטור והגשה

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה שמנת וסוכר בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי בעבוע עדין כ-3 דקות. מסירים מהכיריים, מוסיפים מייד מיץ לימון ומערבבים היטב.

2

מוזגים לכלי ההגשה, מצננים מעט ומכסים בניילון נצמד. מעבירים לקירור למשך 6 שעות לפחות ורצוי למשך לילה.

לפני ההגשה

3

מסדרים מעל את אחת התוספות.