פנקוטה היא פינוק קיץ אולטימטיבי – היא עשויה על טהרת השמנת, לא צריך לאפות אותה והמרקם הנעים והקריר שלה הוא מצנן מושלם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים ג'לטין עם חלב קר ומניחים בצד כ־15 דקות לפחות.
2
מביאים לסף רתיחה בקלחת שמנת מתוקה, חלב, משקה רוזטה ומקל וניל (מרוקנים את גרגירי הווניל לתוך השמנת ומכניסים גם את המקל עצמו לקלחת).
3
שופכים מעט מהתערובת החמה על הג'לטין עד שהוא מימי ומעבירים אותו לקלחת. מערבבים היטב ומוציאים את מקל הווניל. יוצקים את התערובת לצלוחיות ומסדרים מעל ליצ'י.
4
מעבירים למקרר ל־6 שעות לפחות או עד שהפנקוטה יציבה.