מתכון

פנקייקס אגסים שיכורים עם בייקון ומייפל

ההגדרה של שחיתות קולינרית: פנקייקס עם בייקון, מייפל ואגסים ספוגי קאווה

5,032 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
פנקייקס אגסים שיכורים עם בייקון ומייפל של עינב אזגורי | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
פנקייקס אגסים שיכורים עם בייקון ומייפל של עינב אזגורי | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

הדבר הכי חשוב בפנקייקס הוא העובי שלהם – הם צריכים להיות די עבים כדי שיהיה במה לנגוס, אבל לא יותר מדי כדי שהתוספות לא ילכו לאיבוד. אני מתבל את הפנקייקס שלי באגסים שהושרו בסיידר חם ומוסיף גם ברבן לבלילה עצמה. את האגסים צריך לחתוך לקוביות קטנות, כדי שהפנקייקס יצליחו "לסחוב" אותם בלי להיקרע. יחד עם פרוסות פריכות ודקיקות של בייקון מתקבל הביס המושלם.

גיוון: אפשר להמשיך לצמצם את הסיידר על להבה נמוכה עם 3 כפות מייפל כ- 15 דקות עד לקבלת סירופ סמיך ולהגיש על הפנקייקס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאגסים

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את האגסים

1

מביאים לרתיחה סיידר וסוכר בסיר בינוני. מוסיפים אגסים, מכבים את הלהבה ומשרים כ 30- דקות ללא כיסוי עד שהאגסים רכים מעט מבחוץ אך עדיין טיפה נגיסים בפנים (אל-דנטה). מסננים ונפטרים מהנוזל.

מכינים את הפנקייקס

2

מנפים את כל החומרים היבשים לקערת מיקסר.

3

טורפים בקערה נפרדת ביצים עם רוויון וחלב. מוסיפים את הבלילה לחומרים היבשים יחד עם ברבן וחמאה מומסת ומערבלים בעזרת וו גיטרה עד שהתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים קוביות אגסים ומערבבים.

4

מחממים מחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות ומשמנים במעט חמאה. יוצקים חביתיות בעזרת מצקת ומטגנים על להבה נמוכה כ- 3 דקות עד שנוצרות בועיות בקצוות. הופכים ומטגנים עוד דקה-שתיים. מעבירים לצלחת.

5

בינתיים מחממים היטב מחבת נוספת בעלת ציפוי מונע הידבקות ומטגנים פרוסות בייקון משני הצדדים עד שהן מתכווצות ונעשות פריכות.

להגשה

6

עורמים מגדל של 5-4 פנקייקס בצלחת אישית ומעליהם 5-4 פרוסות בייקון. יוצקים על הכל מייפל ומגישים.