מתכון

פנקייק פליאו

פנקייקים בלי טיפת קמח, שיתאימו גם לפסח

7,733 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
פנקייק פליאו. צילום: shutterstock
פנקייק פליאו. צילום: shutterstock

כדאי להניח לבלילה לשהות במקרר כשעה לפני הטיגון: אבקת האפייה תגרום לה לתסוס מעט ותהפוך את הפנקייקים לאווריריים ורכים יותר. אם אתם לא אוהבים בננות, אפשר לוותר ולהוסיף עוד ביצה במקום.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים את כל החומרים לפנקייק במעבד מזון או בבלנדר ומעבדים במהירות גבוהה עד לקבלת בלילה חלקה וסמיכה.

2

מכסים את קערת מעבד המזון או כוס הבלנדר בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה (לא חובה).

3

מחממים קוביית חמאה או כפית שמן קוקוס במחבת קטנה. נוטלים בכל פעם כ-1/6 מהבלילה בעזרת מצקת בינונית ויוצקים למחבת. מטגנים 4-3 דקות על להבה בינונית עד שפני הפנקייק מתייבשים כמעט ומתכסים בועיות קטנות.

4

הופכים ומטגנים דקה נוספת. מעבירים לצלחת.

5

מגישים עם סירופ מייפל (או סילאן או דבש), פירות חתוכים לקוביות קטנות ואגוזים.