החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח ואת הסודה לשתייה ומערבבים.
2
מניחים את הריוויון, הביצה, הווניל המגורר וקליפת הלימון המגוררת בקערה אחרת. מערבבים במטרף ותוך כדי ערבוב יוצקים את החמאה המומסת.
3
יוצקים את קערת הנוזלים לקערת היבשים.
4
מערבבים את המסה בתנועות קיפול ומפסיקים קצת לפני שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את חתיכות גבינת הריקוטה ומקפלים מעט בזהירות.
5
מחממים מחבת עם חמאה מזוקקת (לא חובה) ויוצקים את בלילת הפנקייק על המחבת. צורבים צד אחד, הופכים, צורבים את הצד האחר עד הזהבה ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות, כ-8 דקות, או עד שפנים הפנקייק מוכן (מבחן הקיסם). מוציאים, מניחים על צלחת ומגישים עם רוטב מייפל או אוכמניות.