החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
טורפים יוגורט, ביצים, מייפל ותמצית וניל לתערובת אחידה. בקערה נפרדת מערבבים שיבולת שועל, קינמון ואבקת אפייה. מקפלים את תערובת שיבולת השועל אל תוך תערובת היוגורט עד לקבלת בלילה אחידה.
2
מחממים מחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות עם תרסיס שמן או חמאה. מטגנים את הפנקייקים משני הצדדים, עד שהם זהובים־שחומים. מגישים חם עם מייפל ופירות טריים.
דבר התזונאית: שיבולת שועל היא דגן על העשיר בסיבים תזונתיים ומינרלים כמו ברזל, מגנזיום וסידן.
ערכים תזונתיים למנה (לא כולל הצעת הגשה):
חלבון כ־9־14 גרם למנה
פחמימות כ־17־26 גרם למנה
שומנים כ־4־6 גרם למנה