יש בו מעט מאוד סוכר, אפשר להכין אותו גם מקמח כוסמין והילדים טורפים אותו. השמנת החמוצה נותנת טאץ׳ מרענן וגם מעודדת את התפיחה והופכת את הפנקייקס האלה לאווריריים במיוחד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפנקייק
לרוטב דובדבנים מהיר
להגשה
אופן ההכנה
1
טורפים את כל חומרי החביתיות למעטה חמאה לבלילה אחידה.
2
מחממים מחבת טפלון ומשמנים במעט מהחמאה, מניחים כף גדושה מהבלילה ולידה - במרחק של 2 ס"מ, כף נוספת וכך עוד כף או שתיים (כמה שנכנס במחבת תוך שמירה על מרחק). מטגנים עד שהפנקייקים הופכים אטומים, בועות קטנטנות מופיעות על פני השטח והם תופחים מעט. הופכים בעדינות בעזרת תרווד (נזהרים לא "לפצוע" אותם אחרת הם יאבדו מהתפיחה). מזהיבים חצי דקה נוספת ומעבירים לצלחת או תבנית מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הבלילה - בין מחזור טיגון אחד לשני מוסיפים מעט חמאה למחבת. מגישים את הפנקייקס כשהם חמימים לצד רוטב דובדבנים וכשמעל שמנת חמוצה.
מכינים רוטב דובדבנים מהיר
3
מניחים דובדבנים במחבת ומוסיפים 2 כפות סוכר. מחממים מעל להבה בינונית תוך ערבוב כ-5 דקות עד שהסוכר נמס לחלוטין ונוצר רוטב בתחתית המחבת.