מתכון

פסטה במילוי דלעת ואמרטי — הגרסה המהירה

לטובת הזריזות דחסתי את המלית לפסטה מוכנה במקום להכין רביולי מאפס, ויתרתי על הכנת המוסטרדה והשתמשתי במקומה בחרדל

6,475 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
פסטה במילוי דלעת ואמרטי — הגרסה המהירה. צילום: shutterstock
פסטה במילוי דלעת ואמרטי — הגרסה המהירה. צילום: shutterstock

במנטובה שבצפון איטליה מכינים רביולי במילוי דלעת, עוגיות אמרטי ומוסטרדה – מרקחת חריפה-מתוקה של פירות מיובשים, שמתבשלים עם תמצית חרדל לוהטת במיוחד הנמכרת רק בבתי מרקחת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את המלית

2

שמים דלעת בתבנית, מזלפים שמן זית וממליחים.

3

אופים כ-15 דקות עד שהדלעת מתרככת.

4

מועכים את הדלעת לפירה ומעבירים למסננת לכמה דקות כדי להגיר נוזלים (לא תמיד יש - תלוי בסוג הדלעת). מחזירים לקערה.

5

שוברים עוגיות אמרטי לתוך הקערה, מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים. אם המלית דלילה ממרקם של חומוס, מוסיפים פירורי לחם.

6

מכינים את הפסטה וממלאים: מבשלים פסטה 2 דקות פחות מהוראות היצרן, מסננים ומצננים.

7

מחממים תנור ל- 200 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה.

8

ממלאים את הפסטה בתערובת הדלעת ומעבירים לתבנית (אם משתמשים בקנלוני קצרים, ראשית מעמידים אותם בתבנית ורק אז ממלאים).

מכינים את הרוטב ואופים

9

מחממים חמאה ומרווה במחבת על להבה בינונית כ-2 דקות.

10

יוצקים את החמאה והמרווה מעל הפסטה ומפזרים פרמזן.

11

אופים כ-7 דקות עד שהגבינה מזהיבה. מגישים מייד.