במנטובה שבצפון איטליה מכינים רביולי במילוי דלעת, עוגיות אמרטי ומוסטרדה – מרקחת חריפה-מתוקה של פירות מיובשים, שמתבשלים עם תמצית חרדל לוהטת במיוחד הנמכרת רק בבתי מרקחת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לרוטב
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את המלית
2
שמים דלעת בתבנית, מזלפים שמן זית וממליחים.
3
אופים כ-15 דקות עד שהדלעת מתרככת.
4
מועכים את הדלעת לפירה ומעבירים למסננת לכמה דקות כדי להגיר נוזלים (לא תמיד יש - תלוי בסוג הדלעת). מחזירים לקערה.
5
שוברים עוגיות אמרטי לתוך הקערה, מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים. אם המלית דלילה ממרקם של חומוס, מוסיפים פירורי לחם.
6
מכינים את הפסטה וממלאים: מבשלים פסטה 2 דקות פחות מהוראות היצרן, מסננים ומצננים.
7
מחממים תנור ל- 200 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה.
8
ממלאים את הפסטה בתערובת הדלעת ומעבירים לתבנית (אם משתמשים בקנלוני קצרים, ראשית מעמידים אותם בתבנית ורק אז ממלאים).
מכינים את הרוטב ואופים
9
מחממים חמאה ומרווה במחבת על להבה בינונית כ-2 דקות.
10
יוצקים את החמאה והמרווה מעל הפסטה ומפזרים פרמזן.
11
אופים כ-7 דקות עד שהגבינה מזהיבה. מגישים מייד.