מתכון

טליאטלה פטריות יער, יין לבן ופרמזן

אזור צפון איטליה חי ונושם פטריות. כאן משולבות פטריות פורטבלו, שימג'י, ירדן ומלך היער עם יין, תבלינים וטליאטלה

51,463 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
טליאטלה לקט פטריות יער, יין לבן ופרמזן של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy
טליאטלה לקט פטריות יער, יין לבן ופרמזן של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy

למדתי להכיר את הפטריות ולהעריך את טעמן המופלא והעמוק. אם היו שואלים אותי מה התחליף לבשר לא הייתי חושבת פעמיים – פטריות יער הן הבשר של הטבע.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. שומרים את מי הבישול.

2

מערבבים את כל הפטריות בקערה. מחממים מחבת על אש גדולה וצולים את הפטריות (ללא כל שמן במחבת) עד שהן משחימות. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים מחצית מכמות היין הלבן, כף חמאה ומרווה. מבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים ומוסיפים 1־2 מצקות ממי הבישול של הפסטה.

3

מוסיפים למחבת אורגנו ואת יתרת היין ומערבבים. מוסיפים את הפסטה ואת יתרת החמאה ומערבבים. מגררים מעל פרמזן, מכבים את האש ומערבבים. בהגשה מפזרים בזיליקום ומגלפים כמה פרוסות של פרמזן בקולפן ומניחים על הפסטה.