מתכון

פסטה אל פורנו

פסטה בתנור שמקבלת את כל מה שיש במקרר: ירקות, גבינות וביצים. אפשר לשנות את המרכיבים לפי המצאי, העונה והטעם

43,636 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פסטה אל פורנו של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל
פסטה אל פורנו של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחצית מכמות שמן הזית במחבת (עדיף מחבת שמתאימה גם לתנור). מוסיפים את הירקות ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

2

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומוסיפים אותה למחבת. שומרים את מי הבישול. מוסיפים פרמזן וממשיכים לבשל כ־10 דקות. מכבים את האש, מוסיפים ביצים טרופות ומערבבים היטב.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות. מעבירים את הפסטה עם הירקות לתבנית פיירקס (או משאירים במחבת). מניחים מעל כמה כפיות ריקוטה, מפזרים עלים ירוקים ומוסיפים 1-2 כוסות ממי הבישול. אופים 15-20 דקות לא מכוסה עד שהפסטה אפויה ויציבה.