"רביולי תרד וריקוטה זו מנה קלאסית שאני מכינה בעיניים עצומות. יום אחד התחשק לי להשתעשע איתה – והתוצאה היא מאפה ים תיכוני נפלא שאפשר להכין בבית בקלות".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית ב-2 כפות שמן זית.
2
מבשלים את המקרוני לפי הוראות היצרן. מסננים לניקוז עודפי המים.
3
מעבירים את הפסטה לקערה גדולה. מוסיפים ירקות, מוצרלה, גאודה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים חצי מכמות הריקוטה, שמנת וחמאה ומערבבים.
4
מעבירים את התערובת לתבנית. בעזרת כף, מניחים את יתר הריקוטה - לא צריך למרוח אותה, אלא להשאיר בגושים. מפזרים גאודה ויוצקים את יתר שמן הזית.
5
אופים ללא כיסוי 10 דקות. מכסים את התבנית בנייר אפייה, מורידים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות וממשיכים לאפות 25 דקות נוספות, עד שפני המאפה מזהיבים.