מתכון

פסטה מסולסלת בפסטו וירקות ירוקים

אוכל בריא ואהוב על ילדים יש דבר כזה - מכינים פסטה פוזילי ברוטב ירקות ירוקים

2,808 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
פסטה מסולסלת בפסטו וירקות ירוקים של אלי מנחם. צילום: רמי זרנגר
פסטה מסולסלת בפסטו וירקות ירוקים של אלי מנחם. צילום: רמי זרנגר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

פסטה

1

מרתיחים בסיר גדול מים וחצי כפית מלח. כשהמים מבעבעים מכניסים את חבילת הפסטה המסולסלת לבישול של 6-8 דקות, מסננים את הפסטה ושמים על משטח השיש לקירור. משמנים מעט בשמן זית.

רוטב פסטו

2

טוחנים בבלנדר את הבזיליקום, 2 כפות שמן זית, שיני השום והצנוברים, עם מעט מלח ופלפל.

ירקות ירוקים

3

מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח ומבשלים את הברוקולי והזוקיני למשך 2 דקות, מסננים ומקררים במי קרח.

הרכבת המנה

4

במחבת גדולה מניחים את הפסטה המבושלת, מוסיפים את רוטב הפסטו, מקפיצים 2-3 דקות לחיבור טעמים ומעבירים לצלחות. מסדרים מעל את הירקות הירוקים.