מתכון

פסטה פיצ'י עם אספרגוס בר, שמנת ופקורינו

פסטה פיצ'י היא פסטה טוסקנית בעבודת יד, מבצק ללא ביצים. במתכון זה היא שואבת השראה ממנת הפסטה קצ'ו א פפה הקלאסית

1,986 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פסטה פיצ'י עם אספרגוס בר,שמנת ופקורינו של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
פסטה פיצ'י עם אספרגוס בר,שמנת ופקורינו של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

פסטה פיצ'י היא בעלת מראה גס ולא אחיד ומרקם בשרני. היא לא כל כך נפוצה בארץ כי ההכנה שלה היא קצת טרחה, אבל היא כל כך טעימה, כך שהיא יכולה לעמוד בזכות עצמה, ללא רוטב. כאן היא שואבת השראה ממנת הפסטה קצ'ו א פפה הקלאסית, המבוססת על פסטה בליווי גבינה ופלפל שחור בלבד. הוספנו למנה גם אספרגוס בר עונתי ומעט שמנת – רק כדי שהרוטב יעטוף היטב את הפסטה. שימו לב שהפלפל השחור צריך להיות דומיננטי במנה, אז הוסיפו אותו בנדיבות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים קמח דורום בקערה גדולה ומזלפים מים תוך כדי תנועות לישה עד לקבלת בצק. לשים ידנית כמה דקות עד שהבצק אחיד וחלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

2

צובטים מהבצק כדורים קטנים ומרדדים אותם ל"נחשים" באורך של ספגטי. מעבירים למגש מקומח בקמח דורום. חולטים את הפסטה במי מלח רותחים כ־8 דקות עד שהיא בדרגת אל דנטה. שומרים 3 כפות ממי הבישול בצד.

3

Žחולטים אספרגוס במי מלח רותחים כ־2 דקות.

4

מחממים מעט חמאה וכף שמן זית במחבת. מטגנים שום, מוסיפים פלפל שחור ומערבבים קלות. מוסיפים אספרגוס, פסטה, את מי הבישול ששמרנו, שמנת, מלח ועוד פלפל. מקפיצים קלות ומתקנים תיבול.

5

מוסיפים למחבת קוביות חמאה ואורגנו ומערבבים עד שהרוטב עוטף את הפסטה. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים פקורינו.