מתכון

פסטה שמנת פורצ’יני

כשאין פטריות טריות, שולפים מהמזווה את שקית הפלאים: פטריות פורצ’יני מיובשות

47,870 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2020
פסטה שמנת פורצ’יני. צילום: SHUTTERSTOCK
פסטה שמנת פורצ’יני. צילום: SHUTTERSTOCK

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

משרים פורצ’יני בחצי כוס מים חמים למשך רבע שעה. סוחטים, קוצצים דק ושומרים את נוזל ההשריה (לחילופין טוחנים את הפטריות במטחנת תבלינים לאבקה).

2

מביאים לרתיחה סיר גדול עם הרבה מים.

3

שמים שמנת מתוקה, שום, את הפורצ’יני הקצוצות וכמעט את כל נוזל ההשריה (ללא משקעי החול) במחבת רחבה ומביאים לרתיחה באיטיות על להבה נמוכה למיצוי הטעמים ולצמצום השמנת. מתבלים בטבסקו, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול. לא להגזים עם הפלפל השחור, טעמן של הפורצ’יני אמור להיות מורגש.

4

בינתיים מוסיפים את הפסטה לסיר המים הרותחים עם כף מלח ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים. יוצקים את הרוטב על הפסטה החמה, מערבבים ומגישים עם פרמזן מגוררת.