החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
להגשה (מבחר רטבים)
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מכינים את כרעי העוף: מסדרים כרעי עוף בתבנית, מזלפים חצי מכמות השמן ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל.
3
צולים שעה עד שהכרעיים משחימות. מצננים מעט.
4
מסירים את העור ומפרידים את הבשר מהעצמות. קוצצים גס את בשר העוף ומעבירים לקערה.
5
מטגנים כבד ומרכיבים את המלית: מחממים מחבת עם יתרת השמן ומטגנים כבדי עוף 2 דקות מכל צד שהם שחומים מבחוץ וורודים מבפנים. מצננים מעט, קוצצים גס ומתבלים במלח ופלפל.
6
מוסיפים לקערה עם העוף את הכבד הקצוץ ושאר חומרי המלית ומערבבים.
7
ממלאים, מטגנים ומגישים: מרככים דפי אורז במים על פי ההוראות שעל האריזה ומניחים על משטח מרופד במגבת.
8
משמנים קערה קטנה בקוטר 8 ס"מ ומניחים דף אורז כך שהשוליים גולשים החוצה. ממלאים בכף גדושה מלית וסוגרים את השוליים בצורת מעטפה. מוציאים את דפי האורז הממולאים למשטח עבודה כאשר הקיפולים כלפי מטה.
9
מחממים מחבת עם כף שמן ומטגנים את הפסטיות כאשר הקיפולים כלפי מטה 2 דקות. הופכים ומטגנים 2 דקות מצד שני עד לקבלת מעטפת פריכה. מגישים חם לצד רטבים.