אם רוצים לחתוך למנות יפות בלי שהמאפה יתפרק חייבים לנהוג כמו בהכנת לזניה, כלומר לצנן לחלוטין (לפחות שעה), לחתוך למנות, לחמם שוב ולהגיש.
תבנית פיירקס בגודל 27×35 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבשאמל
לשימון וריפוד התבנית
אופן ההכנה
מכינים את הבשר
1
מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים בצל ומטגנים 7 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר, מטגנים ומפוררים בעזרת מזלג כ-10 דקות או עד שהבשר עשוי, מפורר ואין נוזלים.
2
מוסיפים ברנדי, מערבבים ונותנים לו להתאדות. מוסיפים שום קצוץ, פלפלים, מקל קינמון, זרעי כוסברה, מלח ופלפל ומטגנים 5 דקות.
3
מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומים רותחים. מערבבים ומבשלים כ 30 דקות עד שהתערובת מצטמצמת והירקות והבשר מבושלים היטב. מקררים ומסלקים את מקל הקינמון.
מכינים בשאמל
4
ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים קמח ומערבבים עד שמתקבלת רביכה סמיכה. יוצקים חלב תוך כדי ערבוב מתמיד, מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה.
5
מסירים מהכיריים ומוסיפים חלמון ו- 1/2 כוס גבינת קשקבל תוך כדי ערבוב. מערבבים להמסת הגבינה, מוסיפים יוגורט ומערבבים היטב.
מרכיבים את הפסטיצ'יו ואופים
6
מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית ומפזרים בה פירורי לחם.
7
מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה ומסננים.
8
מעבירים את הפסטה לקערה גדולה, מוסיפים את הבשר וכ- 2/3 מהבשאמל ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית ומשטחים. מכסים ביתרת הבשאמל ומפזרים מעל את הקשקבל הנותרת.
9
אופים כ-40 דקות או עד שמזהיב.