מתכון

פסטיצ'יו בשר

מאפה פסטה עם תיבול שפוזל דווקא למטבח היווני - פלפלים, אורגנו, יוגורט וקינמון

58,627 בשלנים התעניינו במתכון זה
פסטיצ'יו בשר של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פסטיצ'יו בשר של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

אם רוצים לחתוך למנות יפות בלי שהמאפה יתפרק חייבים לנהוג כמו בהכנת לזניה, כלומר לצנן לחלוטין (לפחות שעה), לחתוך למנות, לחמם שוב ולהגיש.

תבנית פיירקס בגודל 27×35 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבשאמל

לשימון וריפוד התבנית

אופן ההכנה

מכינים את הבשר

1

מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים בצל ומטגנים 7 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר, מטגנים ומפוררים בעזרת מזלג כ-10 דקות או עד שהבשר עשוי, מפורר ואין נוזלים.

2

מוסיפים ברנדי, מערבבים ונותנים לו להתאדות. מוסיפים שום קצוץ, פלפלים, מקל קינמון, זרעי כוסברה, מלח ופלפל ומטגנים 5 דקות.

3

מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומים רותחים. מערבבים ומבשלים כ 30 דקות עד שהתערובת מצטמצמת והירקות והבשר מבושלים היטב. מקררים ומסלקים את מקל הקינמון.

מכינים בשאמל

4

ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים קמח ומערבבים עד שמתקבלת רביכה סמיכה. יוצקים חלב תוך כדי ערבוב מתמיד, מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה.

5

מסירים מהכיריים ומוסיפים חלמון ו- 1/2 כוס גבינת קשקבל תוך כדי ערבוב. מערבבים להמסת הגבינה, מוסיפים יוגורט ומערבבים היטב.

מרכיבים את הפסטיצ'יו ואופים

6

מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית ומפזרים בה פירורי לחם.

7

מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה ומסננים.

8

מעבירים את הפסטה לקערה גדולה, מוסיפים את הבשר וכ- 2/3 מהבשאמל ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית ומשטחים. מכסים ביתרת הבשאמל ומפזרים מעל את הקשקבל הנותרת.

9

אופים כ-40 דקות או עד שמזהיב.