מתכון

פפרדלה חציל ארביאטה

מנת פסטה צמחונית שעושה הרבה רושם בקצת מאמץ

21,233 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
פפרדלה חציל ארביאטה של שפים שחר ברנע ומישלב מסאלחה. צילום וסטיילינג: יפעת בשבקין
פפרדלה חציל ארביאטה של שפים שחר ברנע ומישלב מסאלחה. צילום וסטיילינג: יפעת בשבקין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן ומסננים. שומרים מעט ממי הבישול.

2

קולים את קוביות החצילים בתנור עם מעט שמן זית. חולטים את העגבניות, קולפים ומרסקים.

3

מחממים במחבת רחבה את חצי כוס שמן הזית, מאדים את הבצל עד שהופך שקוף, מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מוסיפים את קוביות החציל, הפלפל החריף, זיתי הקלמטה והצלפים, מקפיצים מעט, מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות.

4

מוסיפים את הפסטה עם מעט ממי הבישול ואת הפטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לצלחות הגשה. מפזרים מעל גבינת פטה ועלי בזיליקום.