מתכון

פפרדלה עם קציצות ביס ברוטב שעועית ירוקה ופול ירוק

מנה אביבית מדרום איטליה, שמבוססת על משולש הקסם: שמן זית, שום ועגבניות

21,716 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
פפרדלה עם קציצות ביס ברוטב שעועית ירוקה ופול ירוק של אורלי פלאי-ברונשטיין.צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
פפרדלה עם קציצות ביס ברוטב שעועית ירוקה ופול ירוק של אורלי פלאי-ברונשטיין.צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

מי שרגיש לפול יכול להסתפק רק בשעועית ירוקה, ואילו צמחונים יכולים לוותר על הקציצות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחלצים את פולי הפול הירוק מהתרמילים וחולטים במים רותחים כ-3 דקות. מעבירים למי קרח לדקה לעצירת הבישול וקולפים את הקליפה השקופה.

2

חולטים שעועית ירוקה במים רותחים כחצי דקה ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.

3

מתבלים בשר טחון במלח ופלפל, לשים מעט בידיים לחימום התערובת ויוצרים קציצות קטנות בקוטר 3 ס"מ. אל דאגה — גם בלי ביצה הן לא מתפרקות.

4

מחממים מחבת גדולה עם שמן זית ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות להזהבה. מוציאים ומניחים בצד. שומרים את המחבת עם משקעי הבשר להמשך.

5

מבשלים פסטה בהרבה מים רותחים עם מלח לפי הוראות היצרן לדרגת אל-דנטה.

6

מוסיפים למחבת בה טיגנו את הקציצות 1/4 כוס שמן זית, שום, עגבניות מגוררות, פולי פול ושעועית ירוקה ומטגנים יחד 5 דקות תוך כדי ערבוב. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.

7

מוסיפים את הפסטה, כדורי הבשר ומיץ לימון ומערבבים יחד דקה-שתיים. מגישים עם בצל ירוק קצוץ מעל.