החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מביאים לרתיחה סיר גדול עם הרבה מים.
2
בינתיים מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ושום. כשעולה ריח, מוסיפים פטריות ומקפיצים אותן בשניים-שלושה מחזורים עד שהן זהובות יפה. אם צריך, מוסיפים שמן בין המחזורים. מתבלים בלימון, מלח ופלפל.
3
מוסיפים לסיר המים הרותחים פפרדלה עם כף מלח ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים.
4
מוסיפים למחבת את הפסטה וחצי מכמות הבזיליקום ומבשלים-מערבבים דקה-שתיים יחד. מגישים מייד עם יתרת הבזיליקום ופרמזן.
גיוון: לא אוהבים לימון? מחליפים את המיץ וקליפת הלימון ב-1/4 כוס יין לבן יבש.
* מחליפים את הבזיליקום בפטרוזיליה או משלבים בין שניהם.