מתכון

פקוראס פטנט

פקוראס הם התשובה ההודית לטמפורה: ירקות מטוגנים בבלילה פריכה שמגישים לצד מטבלים עזי טעם

10,871 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פקוראס פטנט של ניר דודק. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
פקוראס פטנט של ניר דודק. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילה

אופן ההכנה

חולטים את הירקות (אפשר מראש)

1

חולטים כל ירק בנפרד במים רותחים עד שהוא במרקם אל-דנטה. את הסלקים חולטים אחרונים, שכן הם צובעים את המים בסגול. הבצלים הירוקים, שהם רכים ממילא, פטורים מחליטה.

מכינים את הבלילה

2

מערבבים קמח חומוס, קינמון, אבקת אפייה ומלח בקערה. מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה בסמיכות של בלילת פנקייק.

מטגנים ומגישים

3

מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים ירקות בבלילה ומטגנים בסבבים, כל סוג בנפרד, עד הזהבה. מעבירים לצלחות הגשה.