מתכון

פראטה

בדומה לנאן, גם הפראטה היא מעין פיתה הודית, אבל יותר מתוכחמת באופן הכנתה

25,436 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פראטה של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
פראטה של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

אחרי הרידוד משמנים את הבצק, חותכים למעין חוטים דקים ואוספים לצורת שבלול שטוח (בדומה לבינג הסיני). כשבוצעים את הפראטה אחרי הטיגון היא נפרדת לפיסות בצק עסיסיות.

שימו לב הבצק דורש התפחה של 3 שעות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למריחה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים את מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. משמנים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לשעתיים.

2

מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים, משמנים, מכסים במגבת ומניחים בצד לשעה.

מרדדים

3

משמנים משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן דק בעובי 2 מ"מ ובגודל 35×30 ס"מ.

פראטה הודית. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

משמנים וחותכים

4

מערבבים בקערה חמאה ושמן למשחה רכה.

5

בעזרת מברשת מושחים את פני כל מלבן בתערובת החמאה. בעזרת סכין או גלגלת חותכים את המלבן לאורכו לפסים בעובי 1/2 ס"מ.

פראטה הודית. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

6

בעזרת שפכטל מגלגלים את כל הרצועות לגליל.

פראטה הודית. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

7

משמנים את הגליל ומגלגלים אותו לשבלול.

פראטה הודית. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

8

משמנים את השבלולים, מכסים במגבת ומניחים בצד לכ- 30 דקות.

פראטה הודית. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

9

מועכים את השבלול בעדינות עד שהוא שטוח ומרדדים אותו לצורת פיתה בקוטר 18-16 ס"מ

פראטה הודית. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

מטגנים

10

מחממים מחבת עם מעט שמן. מניחים את הפראטה במחבת ומטגנים כ- 2 דקות מכל צד, ואז שוב כ- 2 דקות מכל צד עד שהפראטה זהובה.

פראטה הודית. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

11

חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק, עורמים את הפראטות זו על זו וטופחים קלות בצדדים כדי לאוורר אותן ולשחרר מעט את חוטי הבצק.