אחרי הרידוד משמנים את הבצק, חותכים למעין חוטים דקים ואוספים לצורת שבלול שטוח (בדומה לבינג הסיני). כשבוצעים את הפראטה אחרי הטיגון היא נפרדת לפיסות בצק עסיסיות.
שימו לב הבצק דורש התפחה של 3 שעות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למריחה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
מערבלים את מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. משמנים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לשעתיים.
2
מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים, משמנים, מכסים במגבת ומניחים בצד לשעה.
מרדדים
3
משמנים משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן דק בעובי 2 מ"מ ובגודל 35×30 ס"מ.
משמנים וחותכים
4
מערבבים בקערה חמאה ושמן למשחה רכה.
5
בעזרת מברשת מושחים את פני כל מלבן בתערובת החמאה. בעזרת סכין או גלגלת חותכים את המלבן לאורכו לפסים בעובי 1/2 ס"מ.
6
בעזרת שפכטל מגלגלים את כל הרצועות לגליל.
7
משמנים את הגליל ומגלגלים אותו לשבלול.
8
משמנים את השבלולים, מכסים במגבת ומניחים בצד לכ- 30 דקות.
9
מועכים את השבלול בעדינות עד שהוא שטוח ומרדדים אותו לצורת פיתה בקוטר 18-16 ס"מ
מטגנים
10
מחממים מחבת עם מעט שמן. מניחים את הפראטה במחבת ומטגנים כ- 2 דקות מכל צד, ואז שוב כ- 2 דקות מכל צד עד שהפראטה זהובה.
11
חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק, עורמים את הפראטות זו על זו וטופחים קלות בצדדים כדי לאוורר אותן ולשחרר מעט את חוטי הבצק.