החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחלצים את הגרגירים מתוך תרמילי הפול.
2
מבשלים את הגרגירים במים רותחים 5 דקות ומעבירים לקערת מי קרח.
3
כשהגרגירים מתקררים מעט, מחלצים אותם מתוך הקליפות הדקות שלהם ושומרים בצד.
4
מחממים 5 כפות משמן הזית במחבת. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים.
5
מוסיפים את השום ואת גרגירי הפול ומטגנים עוד 5 דקות.
6
שומרים בצד 4 כפות מהתערובת. מעבירים את היתרה למיכל מעבד מזון וטוחנים למרקם חלק. מוסיפים את רוב השמן הנותר בהדרגה (מותירים בצד 2 כפות) תוך פעולת המעבד, ומעבדים עד שמתקבל מרקם חלק בסמיכות של חומוס.
7
מעבירים לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
להגשה
8
מעבירים את הקרם לכלי הגשה ומניחים במרכז את תערובת הפול והבצל ששמרנו בצד. מטפטפים מלמעלה עוד שמן זית ומיץ לימון ומגישים.