מתכון

פרגיות בפלפלים וקשיו

סוד ההצלחה של המנה טמון בחיבור שבין הפרגיות הנימוחות (והעסיסיות יותר מחזה עוף) לקשיו הפריכים

יוני 2019
פרגיות בפלפלים וקשיו של רות אוליבר. צילום: אילן נחום. סטיילינג: אוריה גבע
פרגיות בפלפלים וקשיו של רות אוליבר. צילום: אילן נחום. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טורפים ביצה עם כף סויה וכף שמן שומשום בקערה. מוסיפים את הפרגיות, מערבבים ומניחים בצד לחצי שעה.

2

מערבבים קורנפלור ומים בקערה נוספת לתערובת אחידה. מוסיפים את יתרת הסויה, סאקה, חומץ, סוכר ויתרת שמן השומשום ומערבבים היטב.

3

מחממים ווק עם מעט שמן ומקפיצים את הפרגיות — רבע כמות בכל פעם –דקה-שתיים. מניחים בצד.

4

מוסיפים לווק מעט שמן, מחממים אותו ומטגנים בצל כדקה, מוסיפים פלפלים ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים ג’ינג’ר ושום ומחזירים את הפרגיות. מערבבים את תערובת הקורנפלור ומוסיפים לווק תוך כדי טיגון-ערבוב עד שהרוטב מסמיך ומכסה את העוף באופן שווה.

5

מוסיפים קשיו ומורידים מהכיריים. מערבבים עוד כדקה, מפזרים כוסברה ומגישים.