אפשר להכין את המנה ערב לפני ההגשה, לאחסן אותה במקרר עטופה ברדיד אלומיניום, ולפני האפייה לצקת את הרוטב, לאפות ולהגיש אותה חמימה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד ריכוך קל.
2
מוסיפים את השום ומערבבים קלות.
3
מוסיפים את הפטריות, רוטב הסויה, הפפריקה והפלפל, ומטגנים עד שהפטריות מתרככות.
4
מסירים מהאש ומוסיפים את הכוסברה, הצנוברים והצימוקים.
5
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
6
מניחים מעט מתערובת המילוי על כל אחד מנתחי הפרגיות, מגלגלים וסוגרים בקיסם.
7
מעבירים את הפרגיות לתבנית ומוסיפים את בצלצלי השאלוט השלמים.
8
מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הפרגיות והבצלצלים.
9
מחממים תנור ל-200 מעלות. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים חצי שעה.
10
מסירים את רדיד האלומיניום, מרטיבים את הפרגיות בנוזלים שהצטברו ואופים 15-10 דקות נוספות, עד שהפרגיות מוכנות לאכילה ועסיסיות.
11
. מעבירים למצב גריל ואופים 5 דקות נוספות עד השחמה.
12
מסירים את הקיסמים ומגישים.
13
אפשר להסמיך את הרוטב שהצטבר בתחתית התבנית ולזגג את הפטריות – מעבירים את הנוזלים לסיר קטן, מוסיפים 2 כפיות קורנפלור מהולות במעט מים ומחממים על להבה בינונית עד הסמכה.