מתכון

פרגיות ממולאות בפטריות שיטאקי, צנוברים וצימוקים

שילוב מדהים של פרגיות עם פטריות שיטאקי. מנה עם מעט מאד השקעה והמון טעמי אוממי

35,112 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פרגיות ממולאות בפטריות שיטאקי, צנוברים וצימוקים של ענת לבל. צילום: שרית גופן
פרגיות ממולאות בפטריות שיטאקי, צנוברים וצימוקים של ענת לבל. צילום: שרית גופן

אפשר להכין את המנה ערב לפני ההגשה, לאחסן אותה במקרר עטופה ברדיד אלומיניום, ולפני האפייה לצקת את הרוטב, לאפות ולהגיש אותה חמימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד ריכוך קל.

2

מוסיפים את השום ומערבבים קלות.

3

מוסיפים את הפטריות, רוטב הסויה, הפפריקה והפלפל, ומטגנים עד שהפטריות מתרככות.

4

מסירים מהאש ומוסיפים את הכוסברה, הצנוברים והצימוקים.

5

טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

6

מניחים מעט מתערובת המילוי על כל אחד מנתחי הפרגיות, מגלגלים וסוגרים בקיסם.

7

מעבירים את הפרגיות לתבנית ומוסיפים את בצלצלי השאלוט השלמים.

8

מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הפרגיות והבצלצלים.

9

מחממים תנור ל-200 מעלות. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים חצי שעה.

10

מסירים את רדיד האלומיניום, מרטיבים את הפרגיות בנוזלים שהצטברו ואופים 15-10 דקות נוספות, עד שהפרגיות מוכנות לאכילה ועסיסיות.

11

. מעבירים למצב גריל ואופים 5 דקות נוספות עד השחמה.

12

מסירים את הקיסמים ומגישים.

13

אפשר להסמיך את הרוטב שהצטבר בתחתית התבנית ולזגג את הפטריות – מעבירים את הנוזלים לסיר קטן, מוסיפים 2 כפיות קורנפלור מהולות במעט מים ומחממים על להבה בינונית עד הסמכה.