מתכון

פרגיות צלויות בלימון ומייפל

אפשר להקפיץ, לצלות, לאפות ארוכות או לבשל ברוטב. אין צורת בישול שלא מחמיאה לנתח הכי עסיסי של העוף

138,735 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פרגיות צלויות בלימון ומייפל. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פרגיות צלויות בלימון ומייפל. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

פרגיות למשימות מיוחדות:
אפשר להקפיץ, לצלות, לאפות ארוכות או לבשל ברוטב. כאן צלינו פרגית ברוטב ממכר של לימון ומייפל. את חיבור הטעמים של הלימון והמייפל לא תשכחו כל כך מהר. מדובר במרינדה מעולה, המומלצת גם לצליית נתחי בקר, עוף שלם בתנור, תפוחי אדמה ועוד.

חשוב להשרות את העוף כשעתיים מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי המרינדה בקערה. מוסיפים פרגיות, מערבבים, מכסים ומשהים כשעתיים במקרר.

2

מלהיטים גריל או מחבת פסים עד שהמחבת מעשנת. משמנים מעט.

3

צולים את הפרגיות 6 דקות מכל צד או עד שהן צלויות ועשויות מבפנים.