מתכון

פרגית ברימונים עם אורז מלא ובורגול

האורז והבורגול מבושמים בשפע תבלינים, הפרגיות סופחות אליהן מתיקות וחמיצות, וסלט הרימונים מוסיף רעננות פריכה

4,272 בשלנים התעניינו במתכון זה
נתח פרגית ברימונים עם אורז ובורגול מתובלים בהל של אורנה ואלה. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
נתח פרגית ברימונים עם אורז ובורגול מתובלים בהל של אורנה ואלה. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפרגיות

לאורז ולבורגול

לסלט הרימונים

אופן ההכנה

משרים את הפרגיות

1

משטחים פרגיות בעזרת פטיש שניצלים לעובי 1 ס”מ וחותכים לנתחים בגודל 6-8 ס”מ. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את נתחי הפרגית בין שעה ל-6 שעות.

מכינים את האורז והבורגול

2

משרים בורגול בכוס מים רותחים למשך 10 דקות, מסננים ומניחים בצד.

3

יוצקים 2 כוסות מים לסיר, מוסיפים אורז, 3 כפות שמן זית וכפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה מבשלים את האורז 45-35 דקות מכוסה עד שמוכן.

4

מחממים 6 כפות שמן זית בסיר רחב (שיוכל להכיל את האורז והבורגול) ומטגנים בצל כ-7-6 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מוסיפים רוזמרין, הל, ציפורן ושום ומטגנים דקה-שתיים עד שעולה ניחוח. מוסיפים את האורז והבורגול המבושלים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומסירים מהאש.

מכינים את הפרגיות

5

מלהיטים מחבת גריל משומנת, מוציאים את נתחי הפרגיות מהמרינדה וצולים כ-3 דקות מכל צד.

מרכיבים את המנה ומגישים

6

מערבבים גרגירי רימונים עם רכז רימונים ושמן בקערה, מוסיפים עשבי תיבול, אבקת צ’ילי ומלח.

7

מניחים פרגיות ואורז בצלחת הגשה זה לצד זה ומעל שניהם מפזרים את סלט הרימונים.