סבינה: "אני מאוד אוהבת חרוסת ומאוד אוהבת חזרת עם סלק. פה ניסיתי לעשות משהו קליל, שמתכתב קצת עם שניהם. הסלק עובר כבישה קלה בחומץ ואילו האגוזים והצימוקים מוסיפים את המתיקות החרוסתית.״
הכנה מראש: מכינים עד שעתיים לפני הארוחה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שוטפים את הסלקים ומשפשפים בעזרת מברשת או סקוץ' ברייט.
2
פורסים את הסלקים דק מאוד במנדולינה ומשרים בחומץ שרי, מלח ופלפל למשך 30 דקות לפחות ועד שעתיים. את הסלק הרגיל משרים בקערה נפרדת כדי שלא יצבע את היתר.
3
מסדרים את פרוסות הסלק בצלחת הגשה מרכזית בשכבה אחידה כשהם מעט חופפים. מפזרים מעל אגוזי מלך וצימוקים ויוצקים על הכל שמן זית בנדיבות. מתבלים בעוד קצת מלח גס ומעטרים בעלי סלק.