מתכון

פרחי זוקיני במילוי טופו

פרחי זוקיני עם מלית טופו רכה שמחליפה את תערובת הגבינות המסורתית

1,851 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2021
  • פרחי זוקיני במילוי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    פרחי זוקיני במילוי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
  • פרחי זוקיני במילוי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    פרחי זוקיני במילוי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

בבוקר שבו צילמנו את המדור קיבלתי פרחי קישואים שפשוט לא יכולתי לעמוד בפניהם. מלית טופו רכה מחליפה את תערובת הגבינות המסורתית, ומתקבלת מנה יפהפייה ומרשימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית טופו

לבלילה

למטבל תירס צ'ילי

אופן ההכנה

מכינים את מלית הטופו

1

טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים לתערובת חלקה, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. מעבירים לשק זילוף.

מכינים את הבלילה

2

מערבבים בקערה את כל המרכיבים לבלילה אחידה.

ממלאים את הפרחים

3

פותחים בעדינות פרח זוקיני ומנתקים את החלק של האבקנים. ממלאים את הפרח בעזרת שק זילוף עד 4/3 גובה וסוגרים את עלי הכותרת. ממשיכים עם יתר הפרחים והמילוי.

מטגנים את הפרחים

4

על להבה בינונית מחממים מחבת עם שמן זית בגובה 1 סנטימטר. טובלים כל פרח בבלילה לציפוי מלא ומטגנים 2 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מכינים מטבל תירס צ'ילי

5

טוחנים במעבד מזון או בלנדר את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה וקרמית.

6

מגישים את פרחי הזוקיני עם המטבל.