מתכון

פריים ריב על הגריל מזוגג בסיידר תפוחים

במהלך הצלייה מברישים את נתחי הבשר בסירופ תפוחים מתובל ומתקתק שמשתלב נפלא עם טעמי וניחוחות החריכה

1,055 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2016
פריים ריב על הגריל מזוגג בסיידר תפוחים 2. צילום: אסף אמברם | סגנון: דלית רוסו
פריים ריב על הגריל מזוגג בסיידר תפוחים 2. צילום: אסף אמברם | סגנון: דלית רוסו

במהלך הצלייה מברישים את נתחי הפריים ריב בסירופ תפוחים מתובל. המתיקות של הסירופ משתלבת נפלא עם טעמי וניחוחות החריכה על הגריל ומוציאה את המיטב מהבשר. פריים ריב לא מכינים בכל יום – אם כבר משקיעים בנתח המובחר הזה, לכו על בשר ישראלי טרי ומיושן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מוציאים את הפריים ריבס מהמקרר כשעה לפני הצלייה.

2

מביאים סיידר ורוזמרין לרתיחה בסיר בינוני. מנמיכים את הלהבה ומצמצמים כ-30 דקות לקבלת מרקם של סירופ. מתבלים בפפריקה מעושנת, מלח ופלפל.

3

מברישים את הפריים ריבס בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

4

מלהיטים את הגריל ומניחים את הבשר על הרשת. מורחים אותו בסירופ תפוחים וצולים 5 דקות על חום בינוני. הופכים את הנתחים, מורחים שוב בסירופ וצולים עוד 5 דקות. חוזרים על התהליך עוד פעמיים לפחות עד שהנתחים מגיעים לדרגת מדיום (55 מעלות במדחום בשר).

5

נותנים לנתח לנוח 10 דקות לפני הפריסה.