מתכון

פרעצל במי קרמל

הפעם מבשלים את המאפים במים עם קרמל לפני האפייה, כשתראו את הצבע של הפרעצלים תבינו שזה היה כדאי את הטירחה

20,374 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2020
פרעצל של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
פרעצל של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשליקה:

לציפוי

אופן ההכנה

1

שמים קמח, שמרים, מלח, סוכר ומים במיקסר עם וו לישה ולשים כ-10 דקות לקבלת בצק רך ואלסטי.

2

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

3

חובטים קלות בבצק להוצאת האוויר, לשים מעט ומחלקים ל-10 כדורים של כ-60 גרם. מגלגלים את הבצק לנחש באורך 30 ס"מ ומעצבים לצורת עיגול או לאחת משתי הצורות הבאות: • לצורת בייגלה מצליבים את קצות נחש הבצק לצורת האות ע' בכתב וממשיכים לכרוך את הקצוות פעם שנייה זה סביב זה. מקפלים את הקצוות הכרוכים קדימה לעבר הלולאה, כך שהקצוות נושקים לעיגול עצמו. • כדי לגלגל לפרעצל שכרוך סביב עצמו (כמו הבייגלה הקשים של פעם עם הלחי הטבולה במלח) יוצרים שני נחשי בצק ומלפפים אותם זה סביב זה. כשמסיימים יוצרים עיגול ומצמידים את הקצוות.

4

מביאים מים לרתיחה.

5

ממיסים 150 גרם סוכר לקרמל זהוב בסיר רחב. כשהקרמל מוכן, יוצקים בזהירות את המים הרותחים לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לרתיחה עדינה.

6

בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

7

שולקים את הפרעצלים (3-2 בכל פעם) במי הקרמל הרותחים דקה-שתיים מכל צד. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בתבנית. מורחים את הפרעצלים בביצה המהולה במים ומפזרים שומשום, פרג או מלח.

8

אופים כ-10 דקות או עד שהפרעצלים שחומים. עדיף לאכול מיד.

גיוון: מייד כשהפרעצלים יוצאים מהתנור מזגגים אותם ברוטב צ’ילי תאילנדי מתוק.