אפייה

פשטידת "סלעייה" טבעונית

פשטידה מסורתית לליל הסדר שמוצאה בסוריה. בגרסה המקורית היא מכילה גם בשר טחון וביצים, אך פה היא "מטובענת"

9,956 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פשטידת "סלעייה" טבעונית של לילית רומם. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
פשטידת "סלעייה" טבעונית של לילית רומם. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את הטופו המגורר בכ-½ כוס מים יחד עם התבלינים.

2

רוחצים את העלים, קוצצים אותם (אפשר להשתמש גם בגבעולים) וחולטים ל-2 דקות במים רותחים. מוציאים.

3

קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים במחבת משומנת מעט בתרסיס שמן עד להזהבה. כותשים את השום ומטגנים מעט עד להזהבה.

4

מערבבים את העלים יחד עם הבצל והשום, מוסיפים את הטופו עם התבלינים ומוסיפים ½ כוס מים.

5

מעבירים לכלי פיירקס או לתבנית חד פעמית, ומפזרים למעלה את השומשום הקלוי.

6

אופים בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות.

טיפ

7

אם חלקה העליון של הפשטידה מזהיב אך היא עדיין אינה מוכנה, מכסים בנייר אפייה וממשיכים לאפות עוד 5-10 דקות.