תבנית עגולה (ולא מתפרקת) עם ציפוי מונע הידבקות בקוטר 24 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2
מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים בצל 4-3 דקות על להבה בינונית עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים שום ומטגנים דקה עד שעולה ניחוח. מסירים מהכיריים.
3
מרתיחים שפע מים מומלחים בסיר פסטה. מניחים את האפונה במסננת של הסיר, חולטים אותה 3-2 דקות ומוציאים. חולטים את הפול דקה-שתיים וקולפים את הקליפה הפנימית. אם משתמשים בפול ואפונה קפואים, זמני החליטה מתקצרים בחצי.
4
מניחים ארטישוקים בסיר נמוך עם מים עד חצי גובהם. מוסיפים מיץ לימון, מעט מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים לריכוך כ-10 דקות על להבה בינונית (אם משתמשים בארטישוק קפוא, חולטים רק 2 דקות).
5
מוסיפים את הארטישוק, האפונה, הפול וכף מים לסיר עם הבצל המטוגן ומבשלים 5 דקות על להבה נמוכה-בינונית. מערבבים בעדינות, טועמים ומתבלים בזהירות (הגבינות עוד יוסיפו מליחות בהמשך).
6
מסדרים את תערובת הירקות בתבנית וסוחטים מעליהם עגבנייה.
7
מערבבים ביצים עם אורגנו בקערה גדולה ויוצקים על הירקות. מנקבים קצת את פני הפשטידה בעזרת הידיים, כדי שהבלילה תחלחל מטה. מפזרים את הגבינות.
8
אופים 40-45 דקות עד שהחלק העליון והדפנות משחימים היטב הפשטידה יציבה למגע יד ונפרדת מעט מדפנות התבנית. מצננים 10 דקות בתוך התבנית ומגישים. הפשטידה נשמרת בקירור עד יומיים.