מתכון

צ'אי מסאלה חלב פקאנים

משקה מהביל ומלא בטעמים עם תבלינים מחממים ובריאים

6,015 בשלנים התעניינו במתכון זה
  • צ'אי מסאלה חלב פקאנים של של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
    צ'אי מסאלה חלב פקאנים של של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
  • מימין: השפיות נועה לוי, לירון גרינברג ורינת צדוק. צילום: שני בריל
    מימין: השפיות נועה לוי, לירון גרינברג ורינת צדוק. צילום: שני בריל

החלב שעשוי מפקאנים הוא בעל טעם עמוק ושונה מיתר סוגי החלב שמכינים בבית. חלב ביתי מסמיך בבישול – אם המשקה נראה לכם סמיך מדי הוסיפו מעט מים עד רמת הסמיכות הרצויה. רשימת התבלינים כאן מפוארת אבל כל שלוק שווה את המאמץ.

*שימו לב: משרים את החלב 4 שעות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסננים אגוזים ממי ההשריה וטוחנים עם מים לתערובת חלקה. מעבירים לבד לסינון גבינות (או בד חיתול) וסוחטים היטב מעל קערה. הנוזל המתקבל הוא החלב.

2

מעבירים את החלב לסיר, מוסיפים את התבלינים ומבשלים מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כ־20 דקות.