מתכון

צ'אנקים קראנצ'יים של דגנים ואגוזים

חטיף ממכר שיכול להפוך גם לארוחת בוקר טובה לצד יוגורט ופירות טריים, ובעיקר - פתרון מתוק ובריא, שיעניק לכם הפוגה מהמצה עם השוקולד בימי חול המועד

22,403 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2021
צ'אנקים של דגנים, אגוזים וזרעים קראנצ'יים של רינת צדוק. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל
צ'אנקים של דגנים, אגוזים וזרעים קראנצ'יים של רינת צדוק. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

שוטפים היטב את כל הדגנים, הזרעים והאגוזים, ומניחים במסננת להגרת נוזלים. מעבירים את האגוזים והזרעים לקערה, מוסיפים דגנים ומערבבים.

3

מערבבים בקערה נפרדת מייפל, תמצית וניל, קליפת לימון, טחינה, שמן זית ומלח.

4

מאחדים את 2 התערובות ומערבבים היטב. משטחים את התערובות בתבנית ומיישרים. מעבירים את התבנית לתנור ואופים 25־30 דקות, עד שהתערובת מתייבשת ופריכה. מדי פעם פותחים את התנור ומערבבים (כדי להבטיח אפייה אחידה). מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון.

5

בינתיים מכינים את הציפוי: ממיסים חמאת קקאו, מייפל ומחית פיסטוק בסיר קטן, ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

6

יוצקים את הציפוי על תערובת הדגנים־אגוזים־זרעונים ומערבבים כך שהיא תיעטף היטב. משטחים את התערובת שוב בתבנית ומניחים להתייצבות לשעה. כשהתערובת מתייצבת והופכת למקשה אחת, שוברים לנתחים גדולים ומאחסנים בצנצנת אטומה עד שבועיים.