מתכון

צ'ורוס בזיגוג דבש

ממתק אלטרנטיבי לחנוכה. ציפוי הדבש, שמצורף כאן למתכון הבסיס, משדרג ומעשיר את המנה

1,189 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צ'ורוס בזיגוג דבש
צ'ורוס בזיגוג דבש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזיגוג:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מרתיחים את החלב עם מלח, סוכר וחמאה ומערבבים. מוסיפים את הקמח תוך בחישה נמרצת עם כף מעץ, עד שנוצרת שכבה לבנה בתחתית הסיר, והבצק התגבש לגוש רך.

2

מצננים מעט את הבצק ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, ותוך כדי בחישה (ידנית או במיקסר), עד שנוצר בצק חלק.

מטגנים את הצ'ורוס:

3

מחממים שמן ל-160 מעלות ומזליפים בעזרת מזלף ישירות לשמן או על נייר אפיה משומן, שממנו מוסיפים את הצ'ורוס לשמן. מטגנים משני הצדדים עד לקבלת צ'ורוס בצבע זהוב. מצצנים מעט על רשת ומגישים חם.

מכינים את זיגוג הדבש:

4

מבשלים את כל המרכיבים על אש בינונית, עד לרתיחה. מסננים ויוצקים חם על הצ'ורוס, כשהן עדיין חמות.