מתכון

צלי בקר ופטריות בחרדל ויין

מנת 'שגר ושכח' טעימה, שמניבה תבשיל טעים ועסיסי במינימום עבודה

84,506 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
צלי בקר ופטריות בחרדל ויין. צילום: shutterstock
צלי בקר ופטריות בחרדל ויין. צילום: shutterstock

"הצלי הזה הוא מנת 'שגר ושכח' טעימה, שנולדה במטבח של אמא שלי, דרורה לוי. היא היתה מכינה אותו רק לאירועים מיוחדים והוא מדגים יפה את המשנה הקולינרית שלה, שעיקרה — כמה שפחות עבודה."

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר כבד ורחב עם שמן וצורבים את הבשר 5-4 דקות על להבה גבוהה מכל צד להשחמה. מוציאים ומניחים בצד.

2

מנמיכים ללהבה בינונית, מוסיפים בצל ומטגנים 6-5 דקות להזהבה. מוסיפים שום ופטריות ומטגנים 7 דקות עד שהפטריות מתרככות מעט.

3

מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומוסיפים את הבשר. יוצקים מים לכיסוי הירקות ועד מחצית גובה הנתח, מכסים ומבשלים כ-3 שעות על להבה נמוכה. מדי פעם משקים את הנתח בנוזלי הבישול.

4

בתום הבישול מוציאים את הבשר מהרוטב ומצננים כ-20 דקות. פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומחזירים לרוטב.

5

לפני ההגשה מחממים את הבשר ברוטב. שומרים במקרר עד 5 ימים.