"הצלי הזה הוא מנת 'שגר ושכח' טעימה, שנולדה במטבח של אמא שלי, דרורה לוי. היא היתה מכינה אותו רק לאירועים מיוחדים והוא מדגים יפה את המשנה הקולינרית שלה, שעיקרה — כמה שפחות עבודה."
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים סיר כבד ורחב עם שמן וצורבים את הבשר 5-4 דקות על להבה גבוהה מכל צד להשחמה. מוציאים ומניחים בצד.
2
מנמיכים ללהבה בינונית, מוסיפים בצל ומטגנים 6-5 דקות להזהבה. מוסיפים שום ופטריות ומטגנים 7 דקות עד שהפטריות מתרככות מעט.
3
מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומוסיפים את הבשר. יוצקים מים לכיסוי הירקות ועד מחצית גובה הנתח, מכסים ומבשלים כ-3 שעות על להבה נמוכה. מדי פעם משקים את הנתח בנוזלי הבישול.
4
בתום הבישול מוציאים את הבשר מהרוטב ומצננים כ-20 דקות. פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומחזירים לרוטב.
5
לפני ההגשה מחממים את הבשר ברוטב. שומרים במקרר עד 5 ימים.