דורון: "המנה הזו נולדה בבית הורי. אבא שלי לא ממש אהב לנפנף, ואחרי שהוא 'צלה' על הגריל את הצלעות שאמא קנתה ב'מזרע' היה צריך להמשיך ולבשל אותן. אמא אלתרה עם רוטב שמנת חמוצה ברוח האוסטרית וזה מה שיצא."
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מפלפלים וממליחים צלעות חזיר, מקמחים את הנתחים משני הצדדים ומנערים מעודפי קמח.
2
ממיסים 50 גרם חמאה עם שמן במחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות וצולים את הבשר כדקה מכל צד עד שהוא מעט משחים. מעבירים לתבנית רחבה.
3
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
4
מחממים מחבת נקייה עם 50 גרם חמאה ומטגנים 2 סוגי פטריות עם מעט מלח כ- 4 דקות על להבה בינונית עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומעט מתרככות. מדי פעם מנענעים את המחבת.
5
מערבבים את הפטריות המטוגנות ונוזלי הטיגון שלהן עם שמנת חמוצה בקערה בינונית ויוצקים על הבשר.
6
צולים כ-20 דקות עד שהבשר מתרכך. אוכלים מייד.